הפנייה לצינורויות אוויר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/01/2008 | 06:13 | מאת: מירב

שלום ד"ר בירון יש לי ילדה בת 4 עם אירועים חוזרים של דלקות אזניים בילדותה.ונמצאת במעקב של א.א.ג. ב בביקורת נרשם:" קשר כ- 0.5 ס"מ רטרואוריקואלי מימן (בלוטת לימפה לפי U.S מה 16/07 ) תופוית מונומריות דו"צ בתמט דרגה IV. משמאל שקע לא נראה את תחתית השקע אך האוזן מאווררת היטב" ב 5/10/07:"מימין תופית מונומרית דבוקה על פרומונטריום רושם שמצב קבוע, רירית של אוזן תיכונה נראתה תקינה. משמאל מצב דומה אך התופית על הפרומונטוריום ומפרק של אינקוס. אין חשד לכולסטאטומה. תשאר במעקב." ב 23/11/07:" מעקב בשל אטלקטזיס סה"כ אין החמרה תחזור עוד חודש ותשאר במעקב. ב 18/01/08:" במעקב בשל אטלקטזיס בבדיקה היום משמאל נוזלים עם תופית שקוע מימן פחות נוזלים הפנייה לציוריות אוויר. בדיקת שמיעה מתאריך 02/07/07:"ירידה הולכתית PTA23dB מימין." יש לציין הייתה קטנה סבלה המון מדלקות והפרשות מאוזן שמאל אך כבר למעלה משנה שלא הייתה של שום דלקת באוזן. האם הניתוח הכרחי (אנחנו פוחדים מההרדמה) והאם אין אופציות נוספות לטיפול? תודה, מירב.

22/01/2008 | 07:09 | מאת: ד"ר עדי בירון

1. מהתיאור שלך לא ברור לי באיזו תופית יש תמט (אטלקטזיה) דרגה 4, ומה אומרת בדיקת השמיעה לגבי אוזן שמאל. 2. כפתורים בהחלט נכנסים כאן כאפשרות סבירה, אך לא אוכל לענות תשובה רצינית בלי לבדוק את הילדה בעצמי. 3. אני מבין את החשש מההרדמה. עם זאת, הביאי בחשבון שאם מדובר בכפתורים בלבד, משך ההרדמה קצר ביותר (בד"כ דקות בודדות), ופעמים רבות אין צורך בהכנסת צינור לקנה הנשימה. למרות שבכל הרדמה קיים אלמנט של סיכון, הרדמה של ילד בריא (בניגוד לזקן הסובל מאלף תחלואים פרט לבעיה שהביאה לניתוח) היא יחסית פשוטה.

22/01/2008 | 20:25 | מאת: מירב

תודה על התשובה המהירה האם שמעת על האייר פופר? מה דעתך? תודה, מירב.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים