דלקת אוזניים רביעית לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/10/2010 | 22:05 | מאת: הדר

שלום רב, ביתי התינוקת בת 9 חודשים ומקבלת בפעם הרביעית אנטיביוטיקה בשל דלקת אוזניים רביעית מהיום שנולדה. כשאין לה דלקת באוזניים יש לה "תעלה מגורה", "נוזלים בתעלה" וגם פטריה באוזן היה לה העונג לחוות. כל פעם שיוצאת לה שן או שהיא מקוררת משם הדרך לדלקת קצרה ביותר. מהי הצעתך לטיפול לתינוקת שכזאת? האם הפיתרון היחיד הוא לקבל אנטיביוטיקה כל פעם? אני מפחדת מהפעם הבאה שתגיע , בה יירשם לה שוב מרשם נוסף לאנטיביטיקה. האם יש דרך טיפולת אחרת ואבחון לתינוקת שכזאת? תודה רבה

שלום הדר דלקות אוזניים שיכחות מאד בילדים במיוחד בתקופת החורף. זה עדיין לא אומר שילדתך סובלת מהפרעה חיסונית או מצב כרוני אחר. ככל שהילדה תגדל שכיחות הדלקות תלך ותרד. ישנם מספר גורמי סיכון: השתתפות במעון מרובה ילדים, מספר רב של אחים בגיל צעיר, עישון של ההורים, האכלה בבקוק בשכיבה ועוד. האופציות לטיפול בדלקות אוזניים חוזרות: 1. לטפל באנטיביוטיקה בכל דלקת בנפרד. 2. לתת טיפול אנטיביוטי מונע למספר חודשים בחצי מינון . 3. לבצע ניתוח להחדרת צינוריות אוורור לאוזניים לכל אפשרות יתרונות וחסרונות. בשלב ראשון כדאי להמתין לעיתים תדירות הדלקות יורדת בצורה ניכרת גם ללא התערבות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים