שבר באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/10/2010 | 16:45 | מאת: טלי

שלום בני בן 9.5 התנגש אתמול בילד אחר ונחבל קשה באפו. בדיוק במקום בו העצם התחילה לבלוט והיכן שיושב לו הגשר של המשקפיים. רופא א.א.ג שבדק אותו אתמול אמר לחכות שבוע ולבוא אליו להחזרה. האם זו הדרך הנכונה לפעול? האם עד לעוד שבוע לא יכול להתחיל תהליך כלשהו של איחוי?

שלום טלי הרופא שלך פעל נכון. תיקון של שבר אפי הוא לצרכים קוסמטיים וקשה מאד להתרשם ולתקן כאשר האף נפוח. לכן נהוג לחכות 3-5 ימים עד לרדת הנפיחות (של הרקמה הרכה) ובמידה ועדיין יש עוות בצורת האף אז לבצע תיקון. ניתן להחזיר שבר אפי לאחר חבלה בטווח של 7-10 ימים (בילדים אפילו עד 14 יום). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים