תפליטים בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/10/2010 | 11:21 | מאת: ויקה

שלום רב! הסיפור שלי התחיל עוד בילדות. הייתי בערך חודש עם חום 40 ותפליטים בגרון. שום תרופות לא עזרו. עד שאמא שלי פשוט לקחה מקל עם חומר אנטיספטי והוציאה לי תפליטים. אז חום ירד והכל הסתדר. מאז זה חזר המון פעמים אבל כבר ידענו מה לעשות. כל זה היה כשגרתי באוקראינה. כשעליתי לארץ הכל נגמר. אך עד היום (אני 11 שנה בארץ) יש תקופות שיוצאות לי לבד חתיכות צהובות מאוד מסריכות מהפה. זה נראה ומריח כמו מוגלה אבל קשה למגע. חוץ מזה אני כמעט כל יום מתעוררת עם כאבי גרון שזה כבר דבר רגיל אצלי. אולי תוכל להסביר לי מה זה הנקודות האלה ואם ניתן לעשות משהו עם זה. תודה מראש!

שלום ויקה קרוב לודאי שמדובר במושבות חיידקים על פני השקדים. אפשרות אחרת היא כניסה של פיסות מזון. ניתן להשתמש בנוזל לחיטוי הפה על בסיס יומי. במידה ואין הטבה ניתן לבצע טיפול ניתוחי לאידוי החלק החיצוני של השקדים (ע"י לייזר או גלי רדיו). כדי שתפני לרופא אא"ג לבדיקה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים