טיפות פנסטיל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/10/2010 | 07:25 | מאת: לילי

התינוק שלי בן 7 חודשים, הוא כבר חודש מאד מנוזל ומשתעל, בימים האחרונים הוא ממש מקיא מרוב שיעול. הוא גם לא ישן בלילה מתעורר כל שעתיים מהשיעול. הרופא בדק אותו ואמר שאולי זו אלרגיה ונתן לו טפות פנסטיל. רציתי להבין, האם אין בדיקה מיוחדת לאלרגיה והאם אין סכנה במתן הטיפות האלו 10 ימים כל ערב? האם יש מומחה לאף אוזן גרון לילדים? תודה

שלום לילי תופעות אלרגיות אינם שכיחות בגיל כה צעיר. ברוב המקרים מדובר במחלה חריפה בדרכי הנשימה. הטיפול שיכול לעזור כולל שימוש במכשיר אדים, טיפות מי מלח לאף, סירופ מכייח לשיעול ואינהלציות (של מי מלח, ונטולין ובמקרים יותר קשים של סטירואידים). במידה והתלונות נמשכות לאורך זמן למרות הטיפול רצוי לפנות לרופא ריאות ילדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים