אמא מאוד מודאגת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/10/2010 | 16:51 | מאת: אנה

שלום בני בן 5 ופני שנה עבר ניתוח להוצעת פוליפים (אדנואידים). הוא סובל מצינון מגיל מאוד מוקדם, בערך שנה וחצי. טופל תמיד בתכשירים שמכילים פסאודופדרין ללא שום הקלה. עד גיל 4 הרופאים טענו שהבעיה היא בפוליפים הם חוסמים את מעבר האוויר החופשי דרך האף. לאחר הניתוח הרופא יצא ואמר לנו שהפוליפים לא היו בכזה מצב מוגדל שהיווה את הצורך לניתוח. לאחר הניתוח האף היה סתום לגמרי במשך שבוע וחצי נסענו לאותו רופא לבדיקנ והוא אמר שהבעיה היא ברירית של מערות האף, הם מאוד מוגדלות והם לו שלא מאפשרות את מעבר האוויר. בין היתר טופל באופן קבוע בחומרים אנטיהיסטמיניים כמו אריום ותרסיס לאף-סטרונאז. היו תקופות יותר טובות בעיקר בתקופה שהוא שהה בבית בין הגיל 4.3 עד 5 כי תדירות החולי היתה מאוד גבוהה לפני זה והוא הפסיק ללכת לגן. עכשיו הילד התחיל ללכת לגן חובה, ובנוסף היצטרף אליו אח קטן. שוב התחלנו טיפול בתרסיס ואריוס כבר שבועיים ללא כלום. האף סתום וזה נורא מעצבן אותו. תמיד מנקים עם מי מלח אבל זה לא עוזר. מה עושים במקרים כאלו? תודה אנה 0544760540

שלום אנה גודש אפי כול להיות על רקע אלרגיה אפית. רצוי לגשת לרופא אלרגיה לאבחון. מבחינה טיפולית ניתן להשתמש בתרסיס מי מלח ותרסיס סטירואידלי (דוגמת סטרונאז) למשך מספר שבועות ברצף. במקרים קשים יותר ניתן להשתמש בסינגוייר ובמקרים קשים עוד יותר גם סטירואידים פומית. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים