הקטנת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/10/2010 | 11:53 | מאת: גילה

שלום רב האם ניתן לבצע ניתוח זה בבית החולים רמב"ם? אם כן- באיזו טכניקה? מדובר בילד בן 4.5, סובל מדום נשימה , ללא הסטוריה של דלקות תודה גילה

שלום גילה לשאלתך לא. כוון שהאסכולה ברמב"ם מאמינה בכריתת שקדים מלאה ולא בכריתה חלקית. לכל שיטה יתרונות וחסרונות. בכריתה חלקית הכאב מופחת ואולי גם הסיכון לדמם מופחת (הנתונים לא חד משמעיים) לעומת זאת ישנו סיכון לצמיחה מחודשת של השקדים וגם לדלקות שקדים חוזרות בשארית השקד (כל אלה לא קיימים בכריתה מלאה). בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים