נפיחות בתוף האף לפעוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2023 | 09:12 | מאת: אורין

היי בוקר טוב הבן המתוק שלי בו שנה וחצי לפני כמה ימים שמתי לב שיש לו בתוך האף משהו שהתפנח לו בתוף הנחיר בגוון ורדרד סגלגל לקחתי אותו לרופאת ילדים שהתחלה לא ראתה את זה ואז אמרתי לה שתסתכל שוב וראתה שאומרת שזה נפיחות של הרירית של האף נתנה טיפות דטמצין ואני לא רואה שזה עובר רק אני יצין שהוא לא נוחר בלילה , לא מנוזל ולא מצונן , אבל הוא כן משפשף הרבה את האף היום ראיתי שגם בצד השני זה התנפח קצת אז השאלה הראשונה שלי כי אני ממש מודאגת עד יום ראשון שיש תור לרופא ממה זה יכול לנבוע? והשאלה השנייה שלי הוא כבר חודש צרוד מעט הוא צורח הרבה יחסית בחודש האחרון (גיל כזה)האם יש משהו טבעי שיכול לעזור לצרידות? כי שהייתי אצל הרופא לפני כשלושה שבועות הוא הביא סירופ שנקרא דנלון וקראתי על התופעות לוואי שלו ונלחצתי לכן החלטתי לא להביא לו את זה

16/08/2023 | 08:42 | מאת: אורין

עדכון הייתי אצל רופא שאמר שאכן הקונכות אף נפוחות אבל לא הסביר לי ממה זה נובע רק רוצה לציין שעד עכשיו זה נפוח עשינו לו בדיקת ספירת דם ובדיקת crp שיצאה ברוך ה תקינה אשמח לדעת מה יכול לגרום לזה וכמה זמן לוקח לזה לעבור כי זה מעל שבועיים נפוח

הנפיחות המתוארת באף היא קרוב לודאי מבנה טבעי - קונכיות האפיות איןז ה חריג או בעייתי. גודש הקונכיות יהיה להיות ממחלה וירילית , נזלת ועוד לגבי הצרידות אם היא קיימת מספר שבועות אז גם כן נובעת לרוב ממחלה וירלית של דרכי הנשימה ובדכ הולכת ומשתפרת. במידה ולאחר חודש עדיין אותה צרידות רצוי לפנות לרופא אאג לבידקת מיתרי הקול. טיפול בסטירואידים דרך הפה לא רצוי, כן ניתן לנסות משאף

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים