כניסת מים לאזניים בזמן האמבטיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/10/2010 | 23:28 | מאת: מיכל

שלום רב, האם כניסת מים לאזניים בזמן האמבטיה (תינוקת בת 3 חודשים) יכולה לגרום לדלקות / מחלות / נזקים באוזן? או שאין ממה לחשוש ברגע שמנגבים טוב את האזניים לאחר הרחצה? תודה מיכל

שלום מיכל אין כל בעייה בכניסת מים לאוזניים. מאד חשוב להמנע מניקוי האוזניים ע"י מקלונים (במיוחד בתינוקות). טראומה קלה לתעלת השמע החיצונית כתוצאה מניקוי היא הסיבה העיקרית לדלקת אוזניים חיצונית. אין כל צורך לנגב את האוזניים. כאשר כבר יש דלקת חיצונית באוזן כניסת מים לא רצויה למספר ימים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים