שאלה לרופא לגבי הבן שלי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/05/2023 | 11:30 | מאת: מירי

היי בני בן שמונה וחצי לפני חודש עשיתי לו בדיקה ביתית לחיידק בגרון ואז הבחנתי במשהו לבן בשקד לקחתי את הילד לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שזה אבן שקד רצה להוציא לילד את האבן שקד הוא לא נתן לו הילד ועדיין יש לו את זה הרופאה ילדים אמרה לי שיעשה שתיפות אים סודה לשתיה אפשר הסבר אל זה

שלום אבני שקדים נפוצוצ למדי. זה בעצם הצברות של פיסות מזון קטנות בבתוך השקדים של השקדים שעוברות שינוי על ידי חיידקים הקיימים בשקדים. הביטוי העיקרי שלהם הוא ריח רע מהפה לעתים יש גם תחושת גוף זר / משהו תקוע בלע. שטיפות של מי מלח/ נוזל לחיאוי הפה יכולים לגרום לאבן לצאת אך כמובן התופעה יכולה לחזור על עצמה. אם לילד זה לא מפריע כלל אין ממש טעם לרדוף אחרי הפיסות הנ"ל. כשאר התופעה חוזרת לעיתים קרובות ומפריעה למטופל הפתרונות הם שטיפות חוזרות של הלע או ניתוח להקטנת שקדים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים