הפרשות מהאוזן לאחר ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/05/2023 | 06:06 | מאת: משה

שלום, ילדה בת שנה, כשבועיים אחרי ניתוח כפתורים החלה הפרשה מהאוזניים, ההפרשה סמיכה ובעלת צבע שדומה לנזלת. טיפלנו במי חמצן, בטיפות סילוקצן לאוזניים ודתהמיצין לאף, שבוע וחצי אחרי שהפסיקה ההפרשה היא התחילה שוב וכעת אנחנו שוב מטפלים בטיפות. רופא א.א.ג שניתח אותה המליץ על טיפול אנטיביוטי לווריד אך אנחנו חוששים. נשמח לתשובתך המלומדת מה ניתן לעשות, האם ההפרשה הזאת בכלל עלולה לגרום לסיבוכים? כלומר במידה והטיפול המקומי נכשל- האם יש סכנה לסיבוכים? נשמח לתשובתך המלומדת. תודה

שלום רב הפרשות מהאוזנים לאחר ניתוח כפתורים שכיחות יחסית ולרוב לא גורמות לסבל מצד הילד. הטיפול העיקרי ולרוב גם הבלעדי הוא טיפול מקומי בטיפות. נדיר ביותר שנדרש טיפול נוסף ועוד יותר נדיר טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. רצוי לקחת תרבית מהאוזן דבר שיכול לכוון לזהות המזהם. לתת טיפול בטיפות CETRAXAL שמשלבות יפה בין שתי הטיפות שנתנו בעבר והרבה יותר מוצלחות. כמו כן במידה ויש הפרשה מרובה אז רצוי לשים לפני הטיפות מי חמצן.

09/05/2023 | 05:38 | מאת: משה

תודה רבה על התשובה, לאחר ביקור אצל א.א.ג הומלץ על טיפול באוגמנטין פומי בשילוב עם טיפות סילוקצן ודתהמיצין, אני מבין ממך שאין באמת יתרון לטיפול הפומי? תודה

נכון

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים