ניתוח שקדים לילדה בת 5 וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/10/2010 | 09:09 | מאת: אפרת

07/10/2010 | 09:23 | מאת: אפרת קמחי

שלום, ביתי שוקלת 15 ק"ג וגובה 107 ס"מ. בבדיקת מעבדת שינה נרשמו 122 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-20 שניות, בצפיפות של 14 לשעה. הומלץ לי ע"י שני מומחים לבצע כריתה של השקדים וניתוח פוליפים. אציין כי ביתי אינה סובלת מדלקות גרון, אך היא סובלת מזיעת יתר, כל הזמן חם לה, בלילה היא מזיעה המון וישנה עם פה פתוח. כשהיא מתרכזת בדבר מה כגון ציור היא מאוד מתאמצת ואפשר לשמוע את הנשימות שלה.. אני מאוד פוחדת מהניתוח בגלל הדימום שעלול להיות... מתי אפשר "לנשום לרווחה" לאחר הניתוח? לאחר כמה ימים? אציין כי גם אני עברתי ניתוח שקדים בגיל 16... בגלל שקדים גדולים מאוד...וכנראה שזה עבר בתורשה לביתי.... תודה אפרת

שלום אפרת אז מה שאלתך ? אני מבין את חששותיך אבל לפי התיאור שמסרת ניתוח מאד מומלץ עד חיוני. הסיכון לדמם קיים אך הוא נמוך מאד והשיפור בהרגשתה של הילדה מהיר ודרמטי (גם להורים יש שיפור באיכות החיים). דמם לאחר ניתוח שקדים יכול להופיע בשתי גלים ביום הראשון של הניתוח ושבוע אחריו. בהצלחה בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים