שקד שלישי מוגדל - חוות דעת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/04/2023 | 12:07 | מאת: עדי

שלום ד"ר , הילד שלי בין 4.5 שנים . מגילך 4 חודשים סובל משיעולים ונזלות , מקבל כל חודש עגול אנטיביוטיקה של אזניל ורק היא עוזרת להתקפי השיעולים שמתגברים. אינהלציות עם בודיקורט וונטולין לא עוזרות מאחר והרופא חשב שמדובר באסטמה הגורמת לשיעולים (כנראה שלא) . בנוסף השינה של הילד לא טובה, כל הלילה מהתפך ממקום למקום ומשנה תנוחות המון פעמים , כמו כן ישן עם פה פתוח ונשמעים נחירות לא חזקות . כמו כן, הילד מתלונן לא מעט על כאבי אוזניים בעיקר באוזן הימנית. נשלחנו ע"י הרופא לצילום רנטגן שקד שלישי ולהלן הפענוח : תפיחות בינונית באיזור ADENOID עם היצרות מתונה לנתיב אוויר בנזופרינקס. הבנתי מהרופא ילדים שמדובר בשקד שלישי מוגדל ובמצב של הילד שלי שכל חודש מקבל אנטיביוטיקה כנראה שיומלץ ניתוח. הרופא הבהיר שצריך מעקב של אף אוזן גרון. אשמח לקרוא את דעתך בנושא , האם ניתוח יפתור את בעיית השיעולים ? האם השינה של הילד תהיה יותר טובה? בעיות האוזניים קשורות לשקד השלישי ?

שלום רב רצוי לפנות לבדיקה של רופא אאג שיעול לא ממש קשור לשקד השלישי אלה מגיע לרוב מדרכי הנשימה התחתונות . לעיתים אם השיעול מופיע רק בשכיבה אז יכול להיות הקשר עקב נזלת אחורית . נחירות , נזלת ממושכת נשימת פה ויקיצות כולם יכולי להיות עקב שקד שלישי מוגדל ופעיל. לגבי הכאבי אזוניים פחות ברור וצריך לבדוק את האזוניים עצמם

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים