שאיבת שעווה עם סנקשיין כחלק מבדיקה לבת חצי שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/04/2023 | 20:09 | מאת: עידית

היי, היינו בבדיקת רופאת א.א.ג עם ביתי בת החצי שנה בשל ביקורת לדלקת אוזניים. טופלה ע"י רופאת משפחה בטיפות 5 ימים ונראתה הטבה. למרות שהרופאת א.א.ג טוענת שהדלקת אחרת לא בתעלת השמע והטיפות לא רלוונטיות. כחלק מהבדיקה רופאת הא.א.ג התעקשה לשאוב לביתי בת החצי שנה את השעווה בסנקשיין מהאוזניים כי טענה שלא רואה את עור התוף. כאשר עשתה זאת הילדה שלי ממש בכתה בכי של כאב אבל נרגעה דיי מהר. שאלותיי: 1. האם מותר בגיל חצי שנה לעשות סנקשיין? היא הייתה רופאת מבוגרים שמקבלת גם ילדים ואני מפחדת שאולי אסור לבצע את זה לילדים. בכל זאת מדובר בחתיכת רעש ופעולה של שאיבה לאוזן כה קטנה ורכה. 2. האם זה יכול לייצר נזק לעור התוף, לשמיעה או לכל דבר אחר? היום יומיים אחרי הבדיקה באוזן ימין איפה שבוצעה השאיבה הופיעו נימי דם ורודים עדינים על האפרכסת ועל החלק שקרוב לחלק הפנימי של האוזן, מעל התנוך. מדוע? האם קשור ללחץ שהופעל או אומר על נזק כלשהו? 3.אותה רופאה המליצה על אנטיביוטיקה בעקבות מים עכורים במעט עקב הצטננות. הילדה מרגישה מצויין ולכן הלכתי לחוות דעת שנייה. הרופא בחוות דעת שנייה אמר שאין צורך לעשות כלום, רק לחכות. האם אין סיכוי להזדהמות בעקבות מים עכורים או סיבוכים? הם פשוט ייספגו? יש תכשיר מייבש כלשהו? תודה רבה!

שלום רב 1. שאיבה מהאוזן היא בהחלט חלק מקובל בטיפול באוזן דלקתית והיא נועד בעיקר להגיע לאבחנה ברורה יותר לעיתים גם עוזר בטיפול עצמו. כמובן שילד קטן נוטה הרבה פחות לשתף פעולה 2. סבירות לנזק לעור התוף בניקוי נמוכה מאד 3. בכדי לתת המלצות לטיפול יש לבדוק את המטופל . הדעות יכולות להיות סותרות לאותה בעיה ולאותם ממצאים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים