בלוטות לימפה נפוחות בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/04/2023 | 19:24 | מאת: מודאגת

שלום רב הבן שלי בן 5.5 , יש לו שקדים מוגדלים אבל לא ברמה שמפריעה לו לנשימה. היו לו השנה כמה פעמים דלקות גרון סטרפ a שטופלו מיידית באנטיביוטיקה. לפני כמה ימים היה מצונן ומאז שמתי לב שיש לו בצוואר 2 בלוטות נפוחות ואני חושדת שמדובר בבלוטות לימפה (זה רק כשהוא מרים את הראש ולא במצב רגיל). הוא כבר לא חולה ומרגיש טוב ומשטח גרון תקין. אני מאוד לחוצה מה זה יכול להיות הבלוטות הנפוחות כשהוא מרים את הראש? אם זה בלוטות לימפה זה מסוכן? אני לא זוכרת איך זה היה לפניי שהיה מצונן כי לא שמתי לב לזה. אני מאוד דואגת

שלום ראשית יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה. במידה ואכן מדובר בבלוטות למפה מוגדלות הסיכון בכך נמוך מאד. בדכ בלוטות מוגדלות הם חלק ממחלה חריפה בדרכי הנשימה העליונות גמו דלקת גרון למשל ודי חסרות חשיבות ארוכת טווח. רופא הידלים יעשה בדיקה ראשונית . לעיתים נעשות גם בדיקות דם ובדיקות אולטרהסאונד צוואר.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים