סינוסיטיס לא עובר למרות אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/04/2023 | 20:03 | מאת: חן

ד"ר שלום בני עבר מחלת חום והתקררות לפני כחודש. מאז מקורר ומלפני 10 ימים החל סינוסיטיס סובל מאוד מכאבים. בהתחלה לא טופל אחכ קיבל מוקסיפן ולא עזר עכשיו כבר 5 ימים עם אוגמנטין מוקוליט ותרסיס סטראודי - ללא שינוי. בצילום רנטגן הודגם הצללה ופלס. שאלתי מה ניתן לעשות האם צריך הליך כירורגי? האם תרבית אף תעזור למקד את הטיפול? אולי אנטיביוטיקה בעירוי? תודה על תשובתך

שלום רב יש להתייעץ עם הרופא המטפל . כעיקרון טיפול אנטיביוטי בסינוסיטיס הוא שבועיים ולעיתים השיפור איטי מאד. טיפול אנטיביוטי תוך ורידי הוא למצבים בהם אין הטבה לאחר סיום טיפול פומי או כאשר החמרה תחץת הטיפול. טיפול כירורגי נדיר מאד בסינוסיטיס חריפה תרבית יכולה לעזור לרוב אין בה צורך אך במדיה ויש כשלון טיפול אז רצויה. יש לפנות לרופא אאג לצורך כך

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים