א סאןנד צווארי לילד אודה לתשובתך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/04/2023 | 16:38 | מאת: זהבית

שלום בני בן 8 שנים, מזה חצי שנה שהרגשתי בלוטה נוקשה וגדוחה בצוואר. הרופאה הצליצה לעקוב ואם לא ייעלם לבצע א. סאונד. בא.סאןנד נמצא "הודגמו משני צידי הצוואר מספר בלוטות לימפה באורך מירבי עד 1.8 סמ, עם קורטס מעט מעובה אך שומן סינוסאודלי שמור וללא היפרהמיה בהפעלת דופלר צבע, לקורלציה קלינית ומעבדתית, יעוץ רופא א.א.ג ובהתאם לצורך קליני לחזןר על בדיקה בעוד חודש" בנוסף הילד סובל מגיל קטן מאוד מהתקפים של כאבי ראש איומים במצח ומעל העיניים מוחמרים בשכיבה מלווים בהקאות רבות ופוטופוביה . ביצע כל בדיקה אפשרית כולל אמאראיי אמארוי אמאר איי וארובות עיניים. נמצאו ריבוי נוזלים בטרובות העיניים ופיתולים של עצבי הראייה אבל הכל תקין כולל קאקעית העיניים. רציתי לדעת האם ייצכן שיש לו נזילה של csf? שמתבטאת בבלוטות מוגדלות? האם ייתכן שיש קשר בין הבחוטות לכאבי הראש? נבדק על ידי רופא א.א גרון בדיקה ידנית בעבר ושאלתי אם יש לו סינוסיטיס אמר שלא נראה ככה אבל בדק רק עדנית בלי אפילו פנס או הצצה לאף. מה אתה ממליץ לעשות כרגע? התור שנקבע לי לעוד חודשיים. האם כדאי ללכת לא א גרון אחר שכן יבדוק סינוסיטיס? הרופא שביצע את הא סאונד אמר שההמצא מתאים למחלה זיהומית והילד לא נראה ככזה שסובל ממחלה כזו אבל לא פירט מה דעתו. יש לו גם cpk גבוה כמה שנים. אודה לעצתך והמלצתך. תודה וחג שמח

שלום בלוטות הלמפה כנראה אכן תגובתיות . רצוי לחזור על בדיקת ה US כפי שהומלץ בכדי לראות דינמיקה אין כל קשר בין הבלוטות המוגדלות לכאבי הראש והתלונות העיניות לגבי סינוסיטיס יתכן בהחלט קשר לכאבי ראש. כוון שעבר מספר פעמים MRI ניתן לראות בהם היטב את הסינוסים כך שרצוי להתייחס לכך

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים