דלקת אוזניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/03/2023 | 09:47 | מאת: גלי

שלום רב, בתי בת 4.5 חודשים, היא כבר 4 ימים עם חום לא גבוה (37.5) ואי שקט רב ושלשולים. ביום השני של החום הלכנו לרופאה שאמרה שזה ויראלי וביום בשלישי הלכנו שוב לרופאה אחרת שאמרה שראתה בלט ואדמומיות באוזן ימין והמליצה על אנטיביוטיקה. בגלל שבאותו היום היה שיפור אז חיכיתי עם הטיפול, אך בלילה שוב התינוקת התלוננה אז נתתי מנה ראשונה של מוקסיפן. בבוקר הילדה כבר כמעט לחלוטין חזרה לעצמה. האם זה נגרם ממנה אחת של אנטיביוטיקה וצריך להמשיך? או שההחלמה לא קשורה לאנטיביוטיקה ולא כדאי להמשיך? מעדיפה להמנע ממתן אנטיביוטיקה בגיך כה קטן (גם המשקל של התינוקת גבוה אז הכמות שנרשמנ היא גבוהה בהתאם). תודה רבה.

שלום רב שיפור בדלקת אזוניים לא נגרם ממנה בודדת של אנטיביוטיקה. יכול להיות שהשתפר לבד ואולי בכלל לא הייתה דלקת באוזן. בכל מקרה לחזור לרופאת הילדים לבדיקה חוזרת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים