בלוטת תריס ממצא בסונאר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/03/2023 | 12:41 | מאת: נטע

הנני בת 17 בריאה הופנתי לבירור עקב מחלת חום ומעקב אחרי בלוטת התריס. אשמח לדעת משמעות הממצא הבא ואם יש צורך בביופסיה: אולטרהסאונד בלוטת התריס וצוואר בוצעה השוואה לבדיקה מיום 10/8/22 באונה שמאלית הודגמה קשרית מעורבת ציסטית וסולידית 0.2 ס"מ -TR3 בבדיקה נוכחית מרץ 2023 בלוטת מגן בגודל ומרקם תקינים. באונה שמאלית הודגם ממצא אנאקוגני מעוגל אינו מוגבל היטב,ובתוכו קשרית אנאקוגנית . גודל הממצא 0.5*0.3 ס"מ עם זרימה היקפית קלה - לא ספציפי. למעקב. בלוטות הרוק, הפרוטיס וסובמנדיבולר, בגודל ומרקם תקינים דו"צ. הודגמו בלוטות במראה סונוגרפי תקין בתחנות הצוואר .

אי אפשא להפסיק מסקנה כשלהי רק מתוצאות US. יש לחזור לרופא השולח להתייחסות והמלצות, עדיף שזה יהיה אנדוקרינולוג

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים