2 שאלות לגביי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/03/2023 | 19:56 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, 1. ביתי בת שנתיים עברה ניתוח כפתורים. כמה זמן מומלץ לחכות לאחר הניתוח ולא להיכנס לבריכה ולים כדי שלא ייכנסו מים לאוזניים? 2. לביתי בת השנתיים יש "סקין טאג" ליד האוזן ולכן עשינו 2 בדיקות שמיעה בעבר. ב2 הבדיקות שנעשו לפניי הניתוח היה ניתן לראות שיש לה ירידה בשמיעה. בין בדיקת השמיעה האחרונה לבין הניתוח עברו כמה חודשים מאז. האם מומלץ לעשות לילדה בדיקה שמיעה כדי לראות אם הניתוח גרם שיפור בשמיעה שלה? תודה רבה

שלום רב 1. תלוי בגישה והמלצות הרופא המנתח. יש כאלו שמתירים הרטבה חופשית לא משנה התזמון. אחרים לעומת זאת ממליצים למנוע כניסת מים כל עוד הכפתורים באוזניים ולהשתמש באטמים. 2. ניתוח הכפתורים נועד לשפר את השמיעה. יש לבדוק זאת בבדיקת שמיעה כחודש לאחר ניתוח וכמובן גם בתחושה הסובייקטיבית

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים