חיידק חוזר בגרון אצל ילד .המשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/03/2023 | 15:07 | מאת: ילנה

שלום רב. כבר כתבתי לך ב24.02 על הבעיה שלנו: חיידק חוזר ברצף אצל ילד. ילד במעקב אצל אאג עם שקדים מוגדלים ו אדנויד, בדצמבר 2021 נבדק עם סיב אדנויד חסם רוב המקום ו שקדים +2,3 . המלצה ניתוח. התחלנו טיפול הומאופטי עשינו פעמיים בדיקת שינה. בבדיקת שינה דום נשימה בדרגה מאוד קלה,מצב גבולי. בספטמבר עשינו עוד בדיקה עם סיב, אדנויד חסם רק 25 %,השתפר. אך בגלל הדום נשימה האאג שלנו ממליץ ניתוח. ואנו התלבתנו עד עכשיו . אז פעם הרביעית זה קרה ב09.03. יומיים אחרי סיום הטיפול. אזכיר לך את התדירות :06.01- פעם ראשונה,05.02 - פעם שניה. סימפטומים קשים: חום גבוה,הקאות, פריחה וכאבי גרון. פעם שלישית: 24.02: חום שהסתיים לפני טיפול אפילו ו כאבי גרון לא חזקים ללא פריחה והקאות. אציין שב19.02 חמישה ימים אחרי טיפול שני עשינו משטח לנשאות, היה שלילי. אז מבחינת הרופא ילדים שלנו הילד לא נשא. שלושה פעמים אותו טיפול: מוקסיפן 10 מל פעמיים ביום 10 ימים. ילד שוקל 22 קג. פעם רביעית ב09.03 יומיים אחרי סיום של הטיפול הילד אמר שכואב לו קצת גרון. אני ראיתי נקודות ורודות. על הגרון ו ב10.03 הלכנו למרפאה, עשינו משטח מהיר -חיובי. היתי בהלם גם הרופא הופתע. לילד לא היה חום, פריחה . רק קצת כאב הגרון. הפעם הרופא נתן אוגמנטין 7מל פעמיים ביום 10ימים ו שלח לא.א.ג לשקול אופציה לניתוח. אני באמת אחרי התכתבות. איתך , כש אמרת שקדים מוגדלים ואדנויד לא קשורים לסטרפ החלתתי להמתין עם אאג ולהמשיך עם הומאופתיה. אבל זה היה לפני פעם רביעית ועכשיו אנו באמת לא יודעים מה לעשות. הומאופת שלנו נתן טיפול מניעתי אך לא הספקנו לעשות אותו כי החיידק חזר.אני ו בעלי עשינו משטח אתמול שלילים . הרופא לא מעניין אותו כלום, נותן אנטיביוטיקה ו שולח לאאג. קניתי פרוביוטיקה ביובליס נגד חיידק. רק שלא יודעת אם אפשר לתת אותו גם בזמן הטיפול אנטיביוטי. אשמח מאוד לדעתך מה אתה חושב שכדאי לנו לעשות מדאיג אותי מאוד את התדירות ו טיפול אנטיביוטי שגם לא הכי בריא לגוף בתדירות כזאת. גם קראתי שחיידק חוזר אפילו עם אנטיביוטיקה יכול להשפיע על הבראיות בעתיד .

מה שאמרתי שלא חייב להיות קשר בין דלקות גרון חוזרות לבין גודל השקדים והפרעת נשימה בשינה. בחלק גדול מהמקרים של דלקות לע חזורות השקדים דווקא לא מוגדלים ואין תלונות קבועות של קושי נשימה בשינה. אך יש ילדים שהשילוב הזה כן קיים. כל מקרה לגופו טיפול לדלקות לע חוזרות הוא טיפול בעת דלקת שכולל אנטיביוטיקה כל פעם. חשוב מאד לקחת משטח גרון לפני התחלת טיפול . כאשר יש מעל 5-6 דלקות בשנה חושבים על טיפול מונע שהעיקרי הוא ניתוח שקדים. ניתן לנסות ביובלייס זה גם כטיפול מונע אך צריך להשתמש בו תקופה ממושכת לפחות חודש ולא בזמן השימוש באנטיביוטיקה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים