ייבוש נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/03/2023 | 11:34 | מאת: רעות

שלום רב. הבן שלי בן 5 לאחרונה עלה חשד כי לא שומע טוב..לא עונה ישר ומדבר בקול מאוד גבוה...היה אצל רופאה אאג שראתה נוזלים בשתי האוזניים. עשו לו בדיקת שמיעה שגם שם ראו את הנוזלים באוזניים אך הבדיקת שמיעה יצאה תקינה. הרופאת אאג נתנה מרשם לייבוש הנוזלים...בפורום פה ראיתי שאתה פחות ממליץ על כך...מאוד מתלבטת מה לעשות

זה לא מה שאני ממליץ אלה האיגודים ועבדוות המחקר. כל הטיפולים התרופתיים לנוזלים נותנים תוצאות דומות לפלסבו וזאת כוון שבחלק גדול מהילדים יהיה שיפור לבד. כבר מעל 20 שנה המלצה לא לתת שום טיפול תרופתי לנוזלים באוזניים. זה מעוגן בהנחיות קליניות של איגוד אאג

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים