שקד שליזי מאוד גדול וחוסם

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/03/2023 | 18:29 | מאת: חני

הנכד שלי בן 3 וחצי ונוחר המון. התגלה לו שקד דלישי מאוד מוגדל עם חסימה. הוא כנראה יצטרך לעבור ניתוח. אבל אני מאוד מודאגת עד לניתוח. האם לא נשקפת לו סכנה בזמן שינה? אני שמה לב בלילה שהוא פתאום מפסיק לנחור ושקט מוחלט ואחרי כמה שניות דוב נוחר חזק. האם זה דום נשימה? ואם כן זה מסוכן? הניתוח מתוכנן רק לעוד כמה חודשים. האם כין סכנה להמתין?

שלום הפסקות הנשימה אינם מסוכנות לחיים אך הם בהחלט יכולות לפגוע באיכות החיים ולתת גם השלכות ארוכות טווח בעיקר על המח (הפרעות קשב עצבנות וכו). במצב אידיאלי רצוי לא להמתין אם כבר יש החלוטה לניתוח אך כמובן שיש אילוצים, זמינות ועוד. זהו ניתוח שכיח ביותר שנעשה בכל בתי החולים הציבוריים והפרטיים כך שאפשר לבדוק אופציות זמינות יותר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים