שאלה לרופא לגבי חיידק בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/01/2023 | 11:19 | מאת: מירי

היי שאלתי אותך לגבי בני בן 8 וחצי שהיה לו חיידק לפני חודש ושוב פעם בבדיקת משטח מהירה יצא חיובי שאלתי הבניתי שהבן שלי יושב בכיתה ליד נשאית של החיידק האים יכול להיות שהדביקה אותו פעמים האים יכול להיות שבני נשאי של החיידק ואים כן מה זה אומר לפני חודש כול פעם שעשיתי לו בדיקה יצא שלילי

שלום רב נשא של סטרפטוקוק לא מבטא חריפה אלה יכול רק להדביק. לכן לא סביר שבנך נשא במיוחד לאור זאת שמטשחי הגרון שלו היו שליליים לא מזמן. איך לדעת מי הנשא עד שלא לוקחים משטח גרון מספר פעמים זה לא מעשי לעשות זאת לחברי כיתתו.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים