דלקות חוזרות אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/01/2023 | 11:13 | מאת: נ

שלום רב, בני, בן 2.3, סבל מדלקות אוזניים חוזרות ומירידה בשמיעה. ביולי האחרון עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי, בדיקות השמיעה השתפרו והוא נכנס לנורמה. אלא שדלקות האוזניים ממשיכות להופיע - ההפרשה נוזלת החוצה מהאוזן, אני נותנת לו טיפות אוזניים וזה עובר. כעת זה קרה שוב, טיפות האוזניים לא הועילו והוא מקבל אוגמנטין. שאלתי היא: האם כך זה אמור להיות? האם אי אפשר לחסל סופית את דלקות האוזניים? תודה!

שלום רב הפרשות חוזרות אחרי כפתורים שכיחות למדי וזה הסיבוך הכי שכיח של ניתוח. טיפול אנטיביוטי בטיפות (הכי יעיל) וגם דרך הפה (פחות יעיל) מייבש את האוזן אך רק זמנית. רצוי למנוע לחלוטין כניסה של מים לאוזניים . לעיתים מקבלים רגיעה בדלקות. במידה וההפרשות חוזרות ונשנות למרות זאת הפתרון הוא להוציא את הכפתורים (כוון שזהו גוף זר שעליו מתיישבים מזהמים ורק הוצאתו תגרום לרגיעה. הטיפול רק עוזרות זמנית). זה פתרון בעייתי והוא בשימוש במקרי קיצון בלבד.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים