נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה אצל פעוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/12/2022 | 01:03 | מאת: שירן כהן

שלום, הבן שלי היה אומר בגיל שנה ו 10 כ 35 מילים ולקראת גיל שנתיים אף התחיל לצרף מילים למשך מספר ימים אך הפסיק להגיד מילים ואפילו את המילה אבא בקושי מצליח אלא רק את הסיומת בא, עוגה אומר גה, כדור אומר בור. קלינאית תקשורת שראתה אותו אמרה שהיא רואה שקד שלישי לפי הלשון בחוץ ושלדעת זה מקשה על הדיבור אך הילד מתייחס משחק יוצר קשר עין, שתף ומגיב יפה והומלץ לבדוק את השמיעה בנוסף להפנייה להתפתחות הילד. צילום שקד שלישי הראה שקד שלישי מוגדל עם חסימה חלקתי של עמוד אוויר ובדיקת שמיעה הראתה נוזלים באוזניים עם ירידה מזערית בשמיעה של 25 DS . ברור לי שיש קושי שפתי והבנתי והנסיגה בדיבור די מדאיגה אותי, השאלה שלי היא עד כמה הנסיגה בשפה אכן יכולה להיות מושפעת מהירידה בשמיעה למרות שזו ירידה מזערית? כמו כן האם השקד השלישי גם משפיע?

שלום רב שקד שלישי מוגדל אינו משפיע על הפתחות שפתית . בטח לא על מצב של נסיגה מבחינה שפתית. שמיעה בהחלט יכולה להשפיע על התפתחות שפתית . אכן הליקוי בבדיקת שמיעה קל יחסית ולרוב במצב כזה לא אמורה להיות השפעה. מאידך דיוק בדיקות השמיעה בגיל שנתיים אינו מיטבי ואולי המצב השמיעתי פחות טוב ממה שנמדד. בהחלט רצוי לפנות להתפתחות הילד כוון שיכולות להיות סיבות נוספות מלבד נושא השמיעה שישפיעו על רכישת שפה כמו כן חזרה על בדיקת שמיעה חיונית

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים