ניתוח כפתורים חוזר האם לעשות?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/12/2022 | 18:35 | מאת: עינת

בן 7, עבר בגיל 3 ניתוח כפתורים.במעקב מאז. עם נוזלים חוזרים חצי שנה לאחר הניתוח וירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים. לאחר בדיקה אצל הרופא היום ראה נוזלים באוזניים עם תמט קל. המליץ על ניתוח כפתורים חוזר ( לשקול כפתורים עמידים) . לא התנגד שנמתין מס חודשים לבדיקת שמיעה חוזרת, אך לפי דעתו כדאי לנתח. מה דעתך? היינו רוצים עוד לחכות,.אך האם עלול להיגרם נזק בעור התוף? מה החסרונות- סיכון של כפתורים עמידים לעומת הרגילים? מה הסיכון בניתוח חוזר? תגובה שיתוף

שלום רב זאת תמיד התלבטות בכל דרך יש יתרונות וגם סיכונים. ההיגיון של המתנה הוא שיכול להיות שיפור אך גם יכולה להיות החמרה ועד שלא מחכים לא ידועים את התוצאה. בניתוח התוצאה המידיית ברורה ויש שיפור מיידי בשמיעה וגם בשקיעת עור התוף. כפתורי ארוכי טווח נשארים באוזן יותר זמן מצד אחד אך פחות נוטים להפלט לבד ומשאירים נקג שלא נסגר בשכיחות גבוה יותר מהרגילים. עדיין זאת אופציה עדיפה מלעשות ניתוחים חוזרים של כפתורים כל שנה .

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים