חלופות לניתוח לסגירת נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/12/2022 | 17:37 | מאת: אמיר

שלומות.. ילדה בת 9, נולדה עם חיך שסוע, בעקבות ניתוח כפתורים בגיל 5 נוצר נקב בינוני בעור התוף. מאז, עושה שימוש באטם אוזניים ומדי פעם חווה דלקות באוזן. במידה ולא רוצים לנתח בשלב זה, אילו חלופות יש לניהול המצב ולצמצום ככל הניתן דלקות חוזרות? תודה ושבוע טוב שיהיה.

שלום רב למנוע לחלוטין כניסה של מים לאוזניים . כעיקרון לעיתים בילד עם חך שסוע עדיף נקב מנוזלים באוזניים ורתיעה של התופיות . יש להתחשב במצב השמיעה. לעיתים מכשירי שמיעה גם אם זמנית רצויים

11/12/2022 | 10:39 | מאת: שני

שלום ד"ר, אשמח שתסביר את כוונתך. מה זא עדיף נקב מנוזלים באזנים? האם הכוונה שלך שכיום, עדיף לילדה לחיות עם נקב מאשר לבצע את הניתוח? האם אתה ממליץ לבצע את הניתוח לסגירת הנקב? כאמור הנקב גורם לדלקות חוזרות וירידה בשמיעה. תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים