דלקות אוזניים חוזרות אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2022 | 17:55 | מאת: דניאל

היי . הבת שלי עברה ניתוח כפתורים ושקד שלישי בעקבות דלקות אוזניים חוזרות וצינון תמידי לפני כחצי שנה . היא הייתה בת שנה ו8 חודשים בעת ביצוע הניתוח. מאז הניתוח יש דלקות חוזרות מידי חודש באוזן שמאל. הפעם אנטיביוטיקה לא עזרה והילדה עם אנטיביוטיקה במשך 10 ימים ברצף ואין שיפור . האם זה משהו שכיח ? האם יש פתרון לדלקות ? יכול להיות שהיה זיהום בניתוח שמשפיע ? אשמח לתשובה תודה

שלום התופעה של דלקת לאחר ניתוח כפתורים אינה נדירה כלל. הטיפול הרצוי הוא טיפות אנטיביוטיות שלרוב מייבשות את האוזן .כאשר יש חזרתיות רבה זה הופך למטרד ומחשבות לגבי טיפול אחד הדברים הוא מניעה של כניסת מים לעיתים זה תורם לחזרתיות (לרוב לא ) והפתרון האחרון הוא להוציא את הכפתור אז בדכ הדלקות מפסיקות אך מאידך יכול לחזור ליקוי שמיעה עקב נוזלים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים