הפרשה מוגלתית ודם מהאוזן בתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/11/2022 | 19:27 | מאת: דורית

שלום. הנכד שלי בן שנה וחצי. עבר לפני 3 חודשים ניתוח כפתורים. זמן קצר אחרי הניתוח החלו הפרשות מוגלתיות מרובות. בתחילה באוזן שמאל ולאחר מכן גם מימין. בביקורת אצל הרופא המנתח הוסבר לנו לנקות עם מי חמצן וניתן גם טיפול של טיפות אנטיביוטיות שהסתיים. ההפרשות ממשיכות וביומיים האחרונים יוצא דם מאוזן שמאל. מה עלינו לעשות? יש רק בעוד כשבוע תור לרופא א.א.ג. האם אפשר להמתין לתור או שצריך לגשת להיבדק מיידית?

שלום רב הפרשות מהאוזניים לאחר ניתוח כפתורים שכיחות . הטיפול העיקרי בהם הוא מקומי ע"י טיפות אנטיביוטיות ומי חמצן . רצוי גם למנוע כנסית מים בעת ההפרשה. הפרשה דמית מצביעה בדכ על תהליך ממושך של דלקת אך זה לא מצב מסוכן . רצוי להוסיף טיפות של סטירואידים לטיפות האנטיביוטיות דבר זה יכול לשפר . תמיד ניתן לפנות לרופא זמין יותר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים