שיעול בעיקר בלילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/11/2022 | 21:09 | מאת: יעל

שלום, בן 4 , כבר כמה זמן יש שיעול שמחמיר בעיקר בשכיבה. יש גם הרבה ליחה. ריאות נקיות. אין שקד שלישי ואין שקדים מוגדלים. איזה עוד כיוון כדאי לבדוק? תודה

שלום רב שיעול ממושך יכול להיות מ-3 מקורות עיקריים 1. נזלת אחורית 2. מחלה ראתית (אסטמה וכו) 3. חזרת חומצה לאזור הלע במידה ויש נזלת תדירה אז האפשרות הראשונה סבירה מאד. טיפול נזלת במצב זה יכול לעזור גם לשיעול רצוי לפנות לרופא ריאות ילדים לבדיקה ושלילת אפשרות השניה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים