בלוטות לימפה נפוחות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/09/2010 | 21:38 | מאת: דקלה

שלום רב, לבני בן 3 וחצי יש בלוטת לימפה בגודל 2 ס'מ כבר שנה וחצי, בהתחלה אמרו לי שזה בגלל הנזלת שיש לילד, אח'כ אמרו שקד שלישי, אח'כ אמרו שהשקד עבר , לחצתי עליהם לעשות בדיקות מקיפות התברר שלפי בדיקות הדם יש לילד אלרגיה או זיהום אך לא יודעים מהוא. ביקשתי לעשות אולטרסאונד לבלוטה ותודה לאל הם לא חשודות, לאחר בדיקה זו הרופאת ילדים אמרה שאין צורך בהמשך טיפול אך מעקב. אני מאוד חוששת שהטיפול לא היה מספיק מעמיק, ככה זה כשגרים בפריפרייה הרחוקה בגליל שאין רופאים מספיק מקצועיים ושקשה לקופה לשלוח אותנו לבדיקות במרכז. לעזרתך...

שלום דקלה בפריפריה יש רופאים מצוינים. לפי התיאור שלך אני לא רואה כל פגם בברור שנעשה. קרוב לודאי שמדובר בבלוטות למפה תגובתיות לתהליך זיהומי כלשהו ואין צורך בבדיקות נוספות. חשוב להיות במעקב רופא ילדים ולפנות באופן יזום במידה ויש גדילה מתמדת של הבלוטות . ניתן לפנות לרופא אא"ג או רופא זיהומים ליעוץ נוסף בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

29/09/2010 | 14:11 | מאת: דקלה

.תודה על התשובה, הכעס שלי הוא על זה שאני הייתי צריכה לכעוס ולדרוש את כל הבירורים שעשיתי לילד ולא מיוזמתם של הרופאים. ולכל הבדיקות נאלצתי לנסוע לחיפה.. בכל אופן הרבה תודה על התגובה על התייעצות עם רופא זיהומים לא חשבתי, רעיון טוב... תודה וחג שמח.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים