סיטרונאז לאף באופן קבוע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/10/2022 | 09:55 | מאת: אמא של תותי

היי דר׳, הבת שלי בת 5.5 ומקבלת טיפול מונע של סטרונאז לאף פעם ביום בעקבות דלקות אוזניים חוזרות. מאז שהיא בטיפול מונע - פסקו הדלקות. האאג אמר שיש לתת לה את הטיפות פעם ביום בתקופה רגילה ובתקופה בה היא מצוננת - פעמיים ביום (בוקר, ערב) - כרגע לתקופה לא מוגבלת. האם שימוש לאורך זמן כזה ארוך בסטרואידים יכול לגרום לה לנזק בעתיד? הרופא אומר שעדיף את זה מאשר אטיביוטיקה פעם בחודש. תודה רבה,

שלום רב סטירונאז נלקח רק פעם ביום אין כל סיבה לקחת פעמיים. יש הבדל מינון בין ילדים עד גיל 12 שנים ומעל . עד גיל 12 שנים לחיצה אחת לכל נחיר ומעל שתי לחיצות . כמובן שסטירואידים לאורך זמן זה לא דבר חיובי למרות שההשפעה על כל הגוף אינה שכיחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים