האם לנתח או מעקב נוסף?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/10/2022 | 09:29 | מאת: ענבל

בוקר טוב. עיכוב בדיבור בן 3.5 אודיו קודם 35/35 כעת 25/15 B/B שינה שקטה. צילום - אנדואיד חוסם. בבדיקה som דוצ. לוע תקין. סוכם על מעקב, בדיקת שמיעה שלישית אחרי 3 חודשים ללא שינוי , עדיין 25/15. לפני כמה ימים הילד אמר ששמע ציפיצוף באוזן אחת. אני לא חושבת שהעיכוב בדיבור קשור לירידה בשמיעה. כי גם כשהוא שומע אותי ברור (כשמדברת חזק, קרוב ובסביבה שקטה) הוא לא תמיד מצליח להגות נכון.. מה דעתך?? תודה רבה.

שלום צריך לבדוק את הילד ולהסתכל בבדיקות השמיעה. נראה שליקוי השמיעה קל אך גם שכזה יכול להשפיע על הפתחות שפתית ואם היא מעוכבת שיפור השמיעה בהחלט יכול לעזור לכך.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים