נקב בעור התוף וטיפות דזורן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/10/2022 | 21:53 | מאת: שיר

שלום רב, עקב כאבי אוזניים והפרשות מרובות אובחנה לבני בן ה10 דלקת אוזניים וכן נקב בעור התוף. נרשם לו דזורן 3 טיפות 3 פעמים ביום וכן טיפות סילוקסן וטיפול אנטיביוטי של אוגמנטין. לאחר כשבוע ראיתי שאין לתת טיפות דזורן במקרה של נקב בעור התוף והפסקתי מיידית את הטיפול בדזורן. 1. האם יש התוווה במסגרתה כן נהוג לתת דזורן במקרה של נקב בעור התוף? 2. האם שימוש של שבוע בטיפות אלו כאשר יש נקב אכן מסוכנת? 3. אם חלילה נגרם נזק לשמיעה, תוך כמה זמן ניתן לאבחן זאת? תודה רבה

שלום 1. לא 2. מאד לא סבירש נגרם נזק. רוב המידע הקיים על נקז שמיעתי עקב טיפות אלו קיים מחיות מעבדה כשאר השימוש היה לא בזמן דלקת באוזן. כך שבבני אדם עם דלקת חריפה האזון הרבה יותר מוגנת . למרות זאת אין סיבה להשתמש בטיפות אלו כאשר קיימות אלטרנטיבות שגם תאורטית לא גורמות לפגיעה שמיעתית 3. ניתן לעשות בדיקת שמיעה כבר עתה. כאמור הסבירות לפגיעה שמיעתית בלתי הפיכה נמוך מאד

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים