נוזלים באוזנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/09/2010 | 08:47 | מאת: מאיר

לביתי בת 5 יש מעט נוזלים באוזנים הבנו שעם הזמן זה יכול לחלוף האם שחיה בבריכה /מקלחת יכולה להשפיע על כמות הנוזלים אך אפשר לצמצם את הנוזלים במיוחד לקראת החורף? תודה!

שלום מאיר למקלחת אין כל השפעה על נוזל באוזן תיכונה. גם שחייה לא ממש משפיעה. צלילה לעומת זאת אפילו בבריכה יכולה להשפיע לרע, כוון שישנה הפרעה בהשוואת הלחצים של האוזן התיכונה ובעת צלילה והגברת הלחץ החיצוני יכול להוביל לדמם באוזן התיכונה או לקרע של עור התוף. דווקא חורף הנוזלים מהווים בעיה גדולה יותר כוון שיש יותר מחלות וירליות של דרכח הנשימה שמובילות לגודש אפי וחסימה של אוורור האוזן. ניתן לנסות להקל על התופעה ע"י לעיסת מסטיק, ניפוח בלונים ותנועות בליעה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים