הגדלת בלוטות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/09/2022 | 20:44 | מאת: טובה

שלום רב, האם כל המצבים של שקד שלישי מוגדל ,שקדים מוגדלים ונוזלים באוזניים קורים בגלל נטיה גנטית של הילד? כלומר, האם הבעיות האלו עוברות בתורשה או שאין פה קשר לגנטיקה ? ממה בעצם זה נגרם?

שלום רב אין קשר גנטי. השקדים, שקד שלישי ובלוטות הלמפה הם חלק ממערכת החיסון שפעילה הרבה יותר בילדים בשנים הראשונות לחיים . זה קורה בכל הילדים כן יש גנטיקה במבנה הפנים. וילדים עם מעברים אף ולע צרים מראש נוטים לפתח תסמינים חסימתיים לעומת ילדים אחרים שמבנה הפנים רחב יותר וזאת למרות שיש להם אותו גודל שלקדים ושקד שלישי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים