שאלה בקשר לשקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/09/2022 | 22:44 | מאת: אורח

הבן שלנו בן 4 עם נשימת פה, מנשך פתוח ודחיקת לשון. היינו אצל רופא אאג בגיל שנה ולא התרשם שיש שקד שלישי מוגדל, אבל אמר שאם תהיה בעיית התפתחות - כן לחזור אליו. בגיל 3 עבר אבחון עקב קשיים חברתיים ורגשיים בגן - האם השקד השלישי יכול להשפיע על כך? האם הוא משפיע על התפתחות של המוח למשל?

שלום רב אין ממש קשר ישיר. הפרעת שינה (שיכולה להיות גם עקב שקד שלישי מוגדל ) יכולה לגרום להפרעת התנהגות אך כאמור זה בהחלט לא הסיבה היחידה. קושי חברתי לא משוייך לתסמיני שקד שלישי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים