thymic cyst ציסטה בולטת בעיקר במאמץ תהליך מורכב במרקם בפתח בית החזה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/09/2022 | 19:36 | מאת: סבא דוד

אנחנו בבעיה:2 הבחנות שונות בבית חולים מסויים מחלקת אף אוזן גרון המליצו שלא מחייב ניתוח אלא מעקב בלבד וביקורת. בית חולים אחר מחלקת כירורגיה חזה טוען שיש לבצע כריתה של הממצא מאחר ומדובר בציסטה לא פשוטה שדוחקת את קנה הנשימה וכלי הדם. הילד עידו הוא מתוק אוהב כלבים ואנשים בן 2.5 על הרצף מסווג כאוטיסט רמה 3. תודה מראש המשפחה המודאגת

שלום רב אין לי מספיק מידע בכדאי לתת המלצות. נדיר שציסטה שכאלו גורמים לתסמינים של קושי בנשימה או בבליעה או כאבים משמעותי לכן מעקב בהחלט יכולה להיות אופציה מעודפת . אך כאמור יש מגוון שיקולים . רצוי לפנות למחלקה שמתמחה בילדים לקבלת ההחלטות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים