שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/09/2022 | 06:09 | מאת: מיכל

שלום דר ותודה על הפורום! קראתי באחת התשובות שענית ש : בילד בן 4 שנים עם הפסקות נשימה בשינה כריתת שקד שלישי לרוב לא תפסיק את התסימנים ויש חשש לצורך ניתוח נוסף לכריתת שקדים במועד מאוחר יותר . אשמח מאוד אם תוכל להרחיב קצת לגבי זה. אם השקדים במצב הנוכחי (גיל 4) לא מאוד מוגדלים (פלוס 2) ,אז למה בכל זאת מומלץ להקטין גם אותם ולא להסתפק רק בהסרת השקד השלישי?

שלום נקודה זאת הובהרה מספר פעמים . אף אחד לא בדוק את הילד בזמן שינה ויכול לומר איפה החסימה שגורמת לנחירות והפסקות נשימה - באף, בפה , עקב הלשון החך או גורמים נוספים. באופן כללי חסימה אפית בלבד בדכ לא גורמת להפסקות נשימה וחייבת להיות גם מעורבות של הלע (השקדים) . כך שכאשר השקדים גדולים מאד הם יכולים להיות תורם משמעותי לחסימה ופתיחה לש האף בלבד לא תעלים את התסמינים. שקדים +2 אכן לא ממש גדולים אך כאמור קשה לדעת את מידת השפעתם על התסמינים וזה הימור.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים