שיעול בתדירות קבועה ושקדים.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/09/2022 | 23:23 | מאת: עמית

בעקבות נחירות ילדה בת 4 נבדקה לפני חצי שנה, נמצא שהשקדים והשקד השלישי מוגדלים ונקבע ניתוח שאמור להתבצע החודש. בחצי השנה הזו הנחירות פחתו אולם מה שכן נשאר זה פעם בכמה שבועות התקפי שיעול שנמשכים כמה ימים. שיעול שמגיע למצב של הקאה גם ומפריע מאוד בשינה. האם זה יכול להיות סימפטום של שקדים מוגדלים/שקד שלישי ואפשר לצפות שישפתר אחריי הניתוח ?

שלום ההקשר בין תוצאות ניתוח לשיעול הרבה פחות ברור. יכול להיות שיפור אם הסיבה לשיעול הוא נזלת אחורית שקוראת בשכיבה או עקב נשימה עם פה פתוח שגורם ליובש. אך שיעול יכול לנבוע גם מדרכי הנשימה התחתונות ואז לא יהיה שינוי בעקבות ניתוח שקדים/ שקד שלישי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים