הפסקות נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/09/2022 | 21:54 | מאת: עדן

שלום רב, יכול להיות מצב שרק השקד השלישי יגרום להפסקות נשימה בשינה או שתמיד גם שקדי הגרון גורמים להפסקות בנוסף לשקד השלישי? תודה מראש

שלום רב זאת שאלה מורכבת ואין תשובה חד משמעית. בילדים קטנים (עד גיל שנתיים ) חסימה אפית בלבד (עקב שקד שלישי מוגדל ( יכולה לגרום גם להפסקות נשימה. בילדים גדולים יותר לרוב יש גם מעורבות של הלע (השקדים) אחרת לא אמורות להיות הפסקות נשימה גם אם האף חסום לחלוטין פשוט נושמים מהפה. כאשר השקדים מוגדלים מאד ויש הפסקות נשימה כנראה שיש להם השפעה ניכרת על כך.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים