שיעול ממושךךךךךךךךךךך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/08/2022 | 21:07 | מאת: אורן

ילד בן 5 פעיל מתנהג רגיל יש לו שיעול כ5 חודשים בערך עשינו צילום חזה יצא תקין .. היינו אצל רופא ריאות שאמר כל עוד אין שיעול בלילה אש הוא לא יכול להצביע על משהו .. מה יכול להיות ? אולי נזלת אחורית ? איך מאבחנים ? יש לו שיעול ליחתי כזה אומר צמיד שמציק לו משהו בגרון ואף פעם לא רואים אצלו נזלת כאילו היא לא קיימת אצלו גם שהוא מתקרר

שלום רב שיעול ממושך יכול להיות ממקור ראתי , נזלת אחורית או רפלוקס (חזרת חומצה מהקעבה לגרון). בדכ קשה לזהות בברור את המקור . הייתם כבר אצל רופא ריאות ששלל מקור ראתי . נזלת אחורית גורמת לתסמינים בעיקר בשכיבה והרבה פחות בישיבה או עמידה. גם רפלוקס יכול להיות בשכיבה אך גם בתנוחות האחרות רצוי לפנות לרופא אאג ילדים לבדיקה . בדיקה אבחנתית נשעית ע"י הכנסה של סיב אופטי דרך האף עד ללע זאת בדיקה בעייתית מבחינת שיתוף פעולה בגיל 5 שנים אך שווה לנסות יכולה להוסיף מידע רב

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים