נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה לילד בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/09/2010 | 17:49 | מאת: עידן

היתה לנו הרגשה שלבננו בן החמש וחצי יש ירידה בשמיעה ולכן לקחנו אותו לבדיקת שמיעה. בבדיקה מצאו נוזלים בשתי האוזניים וכן ירידה בשמיעה - קלה באוזן שמאל ובינונית באוזן ימין. לילד אין בעיות התפתחות ובעיות שפה מלבד קושי בהיגוי השורקות: שין, צדיק, סמך וכו'. נמצא בטיפול אצל קלינאית תקשרות. כמובן שניתן גם להסביר זאת עקב הירידה בשמיעה, אם כי עדיין תקין לגילו של הילד. 1. האם יש פתרון לבעיית הנוזלים מלבד ניתוח צינוריות ? 2. האם מומלץ ניתוח כזה כעת או שמא ניתן עדיין לחכות ולקוות שהבעיה תיפתר מעצמה ? הוסיף ואציין שלפני שנתיים עשינו לו גם בדיקת שמיעה ואז מצאו ירידה קלה באוזן ימין וכן נוזלים בשתי האוזניים. אודה לקבלת תשובתך.

שלום עידן לא ניתן לתת תשובה מלאה כוון שחסרה אינפורמציה לגבי מידת ליקוי השמיעה (בבדיקת השמיעה) ומשכו. בהחלט ניתן לחכות מספר שבועות ולחזור על בדיקת שמיעה. מידע נוסף בכתבה המצורפת http://www.doctors.co.il/ar/9308/דלקת+אוזן+תיכונה:+מאפיינים+וטיפול בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

20/09/2010 | 10:11 | מאת: עידן

עפ"י בדיקת השמיעה: 1. אוזן ימין 40 2. אוזן שמאל 25 לגבי משך הליקוי - זוהי בדיקת השמיעה הראשונה שאנו מבצעים מזה שנתיים, אולם עפ"י הרגשה כללית משך הליקוי הוא לפחות מספר חודשים.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים