בת 5 עם דלקות אוזניים חוזרות - המשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/03/2022 | 22:23 | מאת: דריי

שלום דר׳ בהמשך להשאלתי לנוגע לדלקות אוזניים חוזרות בגיל 5 - ביצענו בדיקת שמיעה וצילום שקד שלישי - הכל יצא תקין. הרופא אאג נתן תרסיס אף עם סטרואידים לחודשיים בכדי לנסות ולמנוע את דלקות האוזניים בכל צינון. האם יש עוד משהו שניתן לבקש/לעשות? הרופא אאג המליץ ״להתאפק״ עד הקיץ ולטפל בכל דלקת בנפרד ולקוות שעד החורף הבא זה יחלוף. מה דעתך? האם טיפול אנטיביוטי מרובה (3-5 פעמים בשנה) יכול להזיק לטווח הרחוק? האם הספריי אף עשוי לסייע? תודה!

טיפול אנטיביוטי לא יגרום לנזק או בעיית ארוכת טווח. לגבי התרסיס יכול לעזור לאף התועלת לאזוניים מוטלת בספק. קיץ זאת אכן התקופה הטובה יותר מבחינת תדירות דלקות כוון שפחות מחלות של דרכי הנשימה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים