בדיקת שמיעה לא תקינה לילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/03/2022 | 22:08 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אני מרגישה שיש לבני ירידה בשמיעה מרחוק ושמדברים בשקט. . ב2019 הוא עשה בדיקת שמיעה שהעידה על ירידה מזערית בנמוכים. היום הוא עשה בדיקת שמיעה להלן התוצאות: Rt SRT 5 DISC % 92% dB 40 Lt 5 DISC % 100% dB 40 בדיקת Tympanometry Right Type a+94 Compl 0.63 Volume 1.2 Left Type A+10 Compl 0.51 Volume 1.00 בדיקת ABR גלים בשני האוזניים 85 dBnHL סיכום: בשני הצדדים התקבלו דגמי רישום תקינים וחזרתיים. הכוללים את כל הגלים במצופים. זמני הופעת הגלים וזמני ההולכה בגזע המוח בתחום הנורמה וללא הבדלים משמעותיים בין הצדדים. בדיקת רפלקס האקוסטי יצא לא תקינה. סיכום: בבדיקה איפסילטרלית התקבלו רפלקסים בכל טווח תדרי הבדיקה 500-4000 HZ בעוצמה מעט נמוכה מהמצופה. בבדיקה קונטרלטרלית מימין גירוי ניתן (בימין ונרשם משמאל )לא התקבלו רפלקסים כלל,בניגוד למצופה מבדיקת השמיעה. בבדיקה קונטרלטרלית משמאל (גירוי ניתן בשמאל ונרשם מימין) התקבלו רפלקסים בעוצמות גבוהות מהמצופה, למעט 4KHZ. הקלינאית תקשורת ציינה שיש לו בעיות באותיות השורקות, כמו כן רשמה שהיא ממליצה לבצע בדיקת עיבוד שמיעתי. אודה לעזרה בפענוח, על מה מעידה הבדיקת הרפלקס האקוסטי הלא תקינה? הבנתי שגם בדיקת הטמפרטורה קצת לא תקינה ושיש לחץ חיובי, מה זה אומר? אני קצת בלחץ ואשמח לקבל הסבר,ומה עלינו לעשות להמשך בירור.(קבעתי לו תור כמובן לא א ג , אבל התור הוא לעוד 3 שבועות. תודה מראש

אנא לפנות עם הבדיקות עצמם לרופא אאג לא ניתן להתייחס לתוצאות ללא צפיה בבדיקות עצמם

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים