מחיצה באף-מה עושים???

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/03/2022 | 17:21 | מאת: מיכל

שלום בן 14 סובל ממחיצה עקומה באף מאז שנולד. בשנה האחרונה המצב החמיר. האף שלו סתום כל הזמן, יש לו כל הזמן נזלת לפעמים כאבי גרון והרבה שיעולים. הומלץ לבצע ניתוח לתיקון רק בגיל 16. האם כל מה שתיארתי מתאים לתסמינים שמחיצה גורמת? ואיזה טיפול יכול לעזור במצב כזה? תודה רבה.

שלום רב נזלת ושיעול לא נגרמים מסטיית מחיצה אלה מסיבות אחרות (אלרגיה וכו). ממתינים לגיל 16 שנים כדי להמתין לסיום גדילת עצמות הפנים והאף בתוכם. אך ניתן לנתח גם בגיל 14 שנים במידה ויש הפרעה ניכרת לאיכות החיים. מאידך כפיש ציינתי שיעול ונזלת לא קשורים לסטיית המחיצה ורצוי לתת על כך את הדעת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים