צרידות עקב ברונכיט התקררות ונזלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2022 | 15:33 | מאת: אמא

שלום דר, לפני שבועיים בתי בת 16.5 חלתה בדלקת בדרכי הנשימה/ברונכיט עם שיעול, נזלת חזקה טיפה חום קיבלתי זינט. אחרי 4 כדורים הפסיקה בגלל כאבי ראש מטורפים והקאות. במקום להמשיך כדור אחר והיתה לה טיפה הטבה הפסיקה לגמרי, אחרי 3 ימים חטפה שוב שיעול חזק באחז הפעמים היא השתעלה כל כך חזק ובכח נוראי רצתה להוציא ליחה ומאותו רגע היא צרודה בקושי מסוגלת לדבר, הקול שלה צרוד יכולה לדבר בשקט ואותיות בורחות לה. היה לי בבית מוקסיפן אז התחלתי לתת לה והיום בבוקר הרופא אמר לי רצוי אוגמנטין אבל מכיוון שהתחילה עם מוקסיפן שתמשיך. השאלה שלי האם משיעול שנעשה בכח ובמאמץ שהרגישה שהיא קורעת את הגרון, מיתרי הקול יכולים להיקרע או להיגרם נזק בלתי הפיך? האם הקול יחזור לקדמותו היא בחרדה נוראית. האם חייבת מנוחה קולית לגמרי או שאפשר לדבר בשקט כי הקול שלי חלשלוש וצרוד. תודה רבה על המענה אמא.

שלום רב צרידות מלווה לעיתים קרובות זיהום בדרכי הנשימה. שבועיים זהו פרק זמן קצר ורוב המקרים יש שיפןור וחזרה למצב בסיסי. במידה ואין הטבה בקול במשך סמפר שבועות רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים