חרחורים טתל תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/02/2022 | 08:33 | מאת: משה

שלום דר בני בן כ8 חודשים, לאחר בדיקות סיב אוםטי וצילומי חזה בעקבות חרחורים מלידה הגיעו למסקנה שמדובר בלרינגומלציה. יש לציין שהוא עולה יפה במשקל חייכן משחק יפה, אך מעט מעוכב ברמה המוטורית. השאלה שלי אם החרחורים ושיעול בד״כ גורמים איתם גם עיכוב התפתחותי כלשהו. תודה, משה

שלום רב לרינגומלציה גורמת לרענות נשימתית ולעיתים גם להפרעת גדילה. הלרינגומלציה אינה גורמת לעיכוב התפתחותי אלה ההיפך לעיתים עיכוב מוטורי יכול לתרום ללרינגומלציה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים