נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/12/2021 | 20:05 | מאת: יניב

שלום דר, עוד שאלה בבקשה. כרגע יש נוזלים בשתי האוזניים שגורמים להפרעה בשמיעה. השאלה אם עושים רק ניתוח אדנואיד, ללא כפתורים, זה יעזור גם לנוזלים לצאת והשמיעה תחזור לקדמותה? והאם ניתן לשאוב את הנוזלים כדי להקל עד לניתוח? רוב תודות.

לשאוב את הנוזלים בילד בלתי אפשרי כוון שצריך לנקב את עור התוף וזאת פעולה כואבת שלא ניתן לעשותה ללא הרדמה כללית. מעל גיל 4 שנים ניתוח של שקד שלישי (אדנואיד) יכול גם לעזור לאוורור הנוזלים ואולי למנוע ניתוח כפתורים. אך זה לוקח יותר זמן וגם לא קורה בכל הילדים. מתחת לגיל 4 הסבירות הזאת עוד יותר נמוכה ולכן ההמלצה בגיל זה לשלב גם כפתורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים